inställning takfläkt riktning för sommarväder

Kör en takfläkt i förening med en luftkonditionering under sommarmånaderna hjälpmedel i att hålla luften kyler inom ett hem. Detta är viktigt för energieffektivitet. Gjort rätt, kommer du inte att köra luftkonditioneringsapparater eller fläkten non-stop, vilket sparar pengar och energi.

Det är viktigt att vara säker på att fläkten rör sig i rätt riktning för sommaren användning. Det bör gå moturs när man tittar upp från golvet. Om fläkten gör detta, kommer det inte att vara påslagen. Annars behöver du en stege för att dra i spaken på fläkten i rätt läge.

Säkerheten först

Med hjälp av fjärrkontrollen, dragkedjan eller strömbrytare, stänga av fläkten. Var noga med att låta någon annan i hemmet vet inte att vända denna strömbrytare igen.

Vänd Switch

Vänta tills fläkten att stanna helt. Placera stegen under fläkten, säkra den på plats.

Testa Fan

Klättra upp för stegen och lokalisera brytaren. Det kommer sannolikt att bli en plast vippströmbrytare, och det bör placeras vertikalt någonstans på basen av fläkten. Lyssna efter ett klickljud som omkopplaren vänds för att vara säker på att uppgiften är slutförd. Om ett klick inte hörs, kan omkopplaren inte vara helt på plats.

Hur det fungerar

Klättra ner från stegen och flytta det ur vägen. Använd strömbrytare, fjärrkontroll, eller dra kedjan för att starta fläkten.

När det blir kallt

Stå under fläkten och kontrollera att du kan känna en bris. Bladen ska röra sig i en moturs sätt. Om inte, upprepa stegen ovan för att flytta växeln till den alternativa positionen.

När fläkten är korrekt inställd under sommarmånaderna, kommer en sval bris märkas när du flyttar runt i rummet eller sitta ner för att slappna av. Själva fläkten inte tillhandahåller kall luft, men är helt enkelt cirkulera luften i rummet. Fläkten är inte nödvändigt när ingen är i rummet.

Om det verkar för kallt i ett särskilt rum, prova att sänka fläkthastigheten eller stänga av helt. Experimentera med detta tills installationen för just rummet är känd.

När fläkten är igång ordentligt, kommer det cirkulera luften i ett rum tillräckligt för att hålla rummet svalt under varma, sommardagar. Det bör noteras att höga hallar kanske inte behöver takfläkt köras under sommaren.