havskajak paddlar vs. floden kajak paddlar

Havskajak paddlar skiljer sig från floden kajak paddlar. Paddling och havskajak är olika i hur kajaken manövreras genom vattnet. Det finns några paddlar som fungerar i båda fallen, men en särskilt utformad för din aktivitet kommer att fungera bäst. River paddlar är starkare, tyngre och mer hållbara än havs paddlar. River paddlar kan användas i havet touring, men havet touring paddlar inte skulle göra bra i flodvattnet. De tre grundläggande typer av havskajak paddlar är: Europeiskt, Grönland och Wing. De tre grundläggande skillnader mellan floden kajak paddlar är: material, fjäder och axel.

Havskajak paddlar är längre än flod paddlar med cirka fyra centimeter. Havskajak paddlar används för att flytta båten framåt, medan flod kajak paddlar måste manövrera fartyget genom vågorna. Ju längre längden på paddeln, den ytterligare översända kajaken kan röra sig i en stroke. Men ju längre paddeln, desto mer ansträngning som krävs av armar och överkropp för att driva paddeln genom luften kajaken rör sig framåt. Blåsiga förhållanden kräver mer insatser från armarna.

Grundläggande havet och River Paddle Skillnader

Europeiska havskajak paddlar har skedformade blad vid båda ändarna av mellanaxeln. Denna typ av paddel bistår med snabb acceleration och manövrering. Material de är gjorda av bland annat trä, plast, aluminium och kolfiber. Slut bladen är inställda på ergonomiskt riktiga vinklar, vilket gör att ett blad att gå framåt genom luften medan den andra rör sig bakåt genom vattnet.

Europeiska Sea Kayak paddlar

Grönland havskajak paddlar har smala, rundade blad. Ofta är dessa paddlar inte befjädrade. Korta Grönland havskajak paddlar kallas storm paddlar. De används med glid slag, särskilt för blåsiga förhållanden. Det korta dimensioner hindrar bladet från att fånga någon vind.

Grönland Sea Kayak paddlar

Wing paddelbladet är formad som en fågelvinge. Den producerar en hiss när det rör sig genom vatten. Detta tillåter paddlaren att röra sig framåt bättre än med någon annan paddel. Den teknik som används med dessa paddlar är helt annorlunda än de i Grönland och europeiska paddlar. Wing paddel används ofta för tävlingar och ibland för touring och fritidsbåtar.

Wing Sea Kayak paddlar

På grund av tekniska framsteg, är floden kajak paddel axlar nu gjord av kolfiber och blad består nu av skum och kolfiber. Lätta plast paddlar med gummigrepp är också tillgängliga.

River Kayak Paddle Material

River Kayak paddelbladen har en snodd av noll till fyrtiofem grader. Dessa blad är idealiska för situationer där båda bladen måste flyttas samtidigt. Det finns manövrar som kräver en snabb rörelse från ett blad till den andra utan att vrida. Långa sträckor på platt vatten där vinden påverkar bladmotståndet är sällsynta i paddling.

River Kayak Paddle Twist

River Kayak Paddle Axlar

Bladen mäter cirka tvåhundra centimeter. Bent axlar finns också att förebygga stress på handlederna. Gummigrepp lätta tag i paddlaren och ange där händer ska placeras på axeln. Mindre axlar är också tillverkas för att möta behoven av mindre paddlare.