hållbar livsstil: tvätta kläder

I en tid som många individer blir allt mer medvetna om de skadliga effekter som våra dagliga liv orsakar miljön, är hållbar livsstil blir allt mer populärt. Från att sänka vattentemperaturen i tvättmaskinen till att använda miljövänliga tvättmedel, det finns en mängd olika sätt att vara miljömedveten medan tvätta kläder.

Kanske det viktigaste sättet att öva hållbar livsstil när det gäller att tvätta kläder skulle vara att minska frekvensen att tvättmaskinen används. Hellre än att tvätta handdukar efter varje användning, överväga att använda dem två eller tre gånger innan de placeras i tvätthögen. På samma sätt anser bär klädesplagg mer än en gång innan tvätt.

Eftersom Energy Star-kvalificerade tvättmaskiner använder cirka 30 procent mindre energi och 50 procent mindre vatten än traditionella tvättmaskiner, är det av yttersta vikt att köpa en energieffektiv tvättmaskin. Inte bara bör en konsument köper en energieffektiv tvättmaskin, bör storleken på brickan beaktas vid köptillfället. En stor kapacitet tvättmaskin minskar antalet massor av tvätt som håller på att tvättas, vilket leder till ytterligare energi och vatten.

För att minska mängden varmvatten som genereras under tvättcykeln, genom att använda den lägsta temperaturen inställning möjligt rekommenderas. Reservera de varma och heta inställningar för användning med hårt smutsad kläder, som kräver högre temperatur för fläckborttagning. Dessutom, vrid ner termostaten på hushållsvarmvattenberedaren för att spara mer energi.

När du laddar tvättmaskinen, fylla brickan kapacitet, vara noga med att inte överbelasta maskinen. För att maximera energisparande, bara tvätta hela massor av tvätt. När en liten tvätt måste tvättas, ägna stor uppmärksamhet åt den storlek val på brickan och se till väljaren är inställd på lägsta inställningen möjligt.

Att ytterligare bidra till en hållbar livsstil, överväga vilken typ av tvättmedel som används. Använd en miljövänlig tvättmedel och undvika användning av blekmedel och andra hårda rengöringsmedel. En mängd olika recept för hemmagjorda miljövänliga tvättmedel kan hittas på Internet. Dessa tillsatser kan användas i de flesta tvättmaskiner, föredraget de som inte har uppgraderats till en energistart rating. Majoriteten av högeffektiva tvättmaskiner kräver användning av en viss tvättmedel för att förhindra att garantin från att ogiltigförklaras.

Även torktumlare använder ungefär samma mängd energi från modell till modell, kan energi fortfarande bevaras under torkningsprocessen. Det mest effektiva sättet att spara energi under torkningsprocessen är genom att hänga kläder till lufttorka. Om torktumlaren är att föredra, separera varje plagg innan du lägger till torken. Använd den automatiska torr funktion på torktumlaren och undvika att använda torken till “fluff” kläder. Eftersom en torkfilter som är full av ludd kommer att begränsa flödet, kommer resultatet av torken vara mindre effektiv, vilket leder till en ökning av energiförbrukningen.