halka sändning på gammal lastbil

Q. Jag har precis köpt en lastbil. Det är en 5.7L V8 (350) Automatisk Tran med O / enhet och bogsering paket. Killen som ägde den före mig blev av det eftersom motorn gjorde buller. Han trodde att motorn skulle blåsa varje dag. Men med ett bälte och en odriven remskiva, är det lika bra som guld. Med undantag för en sak. När jag kör på motorvägen, ca 65-75 km / h på en plan även väg, med farthållaren på, känns transmissionen som den skiftar in och ut ur växel. Jag kan inte riktigt känna det, men jag kan höra det i motorns varvtal. Lastbilen har 175.000 miles på det, så är överföringen går, eller är det något jag behöver justera? När jag står på gasen, nedväxlingar sändningen ordentligt. Jag har inte märkt någon halkar eller nåt sånt, bara överväxeln problem.

A. Go och har lastbilen skannas för koder och data, samt kontrollera vätske skick. 65-75 mph är märket när overdrive är bara om att engagera sig. Du kanske upptäcker att skillnader i vädret, som en stark motvind skulle låsa den in överväxeln vid denna hastighet.

Du bör också ta lastbilen till en överförings butik och få dem provköra bilen, eftersom problemet inte kan vara sändningsrelaterad. Det kan vara en motor feltändning, som ofta kommer att kännas som transmissionen förskjuts in och ut, och vanligen kan förväxlas med en transmissionsproblem. Problemet kan också vara med omvandlaren, och hur det låser och låser upp. Det kan bo låst körning med last, samtidigt som det låser och ulocks utan last. För att åtgärda detta problem, skulle du behöva ett ventilhus modifiering.