gnissla inte mer: reparera bullriga trä stolar

Om du vill att dina stolar gnissla inte mer, måste du hitta källan till problemet och göra nödvändiga ändringar så att dina stolar är bekväma och tysta. Trästolar kan göra ljud när du ändrar din position när du sitter på dem på grund av lösa ben, leder, hylsor, spindlar eller stegpinnar.

Inspektera stolen noga för att identifiera alla problemområden som gör stolen pipig. Kontrollera om det finns lösa spikar eller skruvar. Kontrollera alla skarvar och ryggstödet och armar, om din stol har dem. Kontrollera dymlingar. Tryck på benen och ryggstödet inåt och utåt för att kontrollera hur mycket de rör sig.

Steg 1 – Identifiera problemområden

Placera stolen så att du har enkel tillgång till problemområdet. Vänd stolen så att benen riktade uppåt. Du kan använda en annan stol som du placerar stolen repareras. På detta sätt kan du arbeta mer enkelt utan att behöva ständigt ändra placeringen av stolen.

Steg 2 – Placera ordföranden

Om du såg en lös koppling, kan du fixa det enkelt genom att applicera lite lim. Force trälim i fogarna, låt den torka helt innan du börjar använda stolen igen.

Steg 3 – Limma

Om problemet är allvarligare än en lös koppling, måste du demontera den. Använd en styv blad spackel för att försiktigt isär skarven. Generellt är trä stol lederna hålls samman av dymlingar, små spikar eller skruvar. Om problemet orsakas av dymlingar, tillämpa trä svällande vätska till dem. Låt vätskan arbete för en stund. Det kommer att säkra pluggen i stolen.

Steg 4 – Applicera Wood-Svullnad Liquid

Om problemet orsakas av spikar, ta bort och ersätta dem. Du kan infoga skruvar ovanifrån, genom stolens sits, direkt i stolens ben. Skruvens gängor hindra dem från att dra ut. Skruvar kommer säkert att passera genom stolens sits, även om det har klädsel.

Steg 5 – Byt Nails

Om stolen behöver mer förstärkning, kan du också använda metallvinkel hängslen under sätet. Innan du placerar metalldelar, se till att fogarna fixeras tätt tillsammans. Använd skruvar för att fixera de vinklade hängslen på stolens ram, ansluter den till stolens ben. Skruvarna du använder bör vara tillräckligt lång för att garantera stabilitet, men de bör inte komma ut på andra sidan.

Steg 6 – Lägg Metal Vinkel hängslen

Steg 7 – Fäst ryggstödet

Om ryggstödet behöver lagas, kan du först försöka limma lösa delar. I det fall problemet ligger i det område där ryggstödet möter sätet, kan du reparera den genom att sätta vissa skruvar genom sätet in i ryggstödet.