glidande rumsavdelare kontra hängande rumsavdelare

Om du funderar på att installera rumsavdelare i ditt hem, har du möjlighet mellan glidrumsavdelare och hängande rumsavdelare. Rumsavdelare tjänar praktisk funktion att bryta upp invändiga utrymmen för privatlivet och allmännyttiga ändamål. Båda dessa två typer av avdelare erbjuder vissa fördelar, så överväga följande för att avgöra vilka som fungerar bäst för dig.

En av de bästa sakerna med att skjuta avdelare är att de är mångsidiga och bärbara. De kan lätt flyttas för att öppna och stänga vissa delar av ett rum med några svårigheter alls. Installationen är inte så utmanande, heller. De flesta skjutväggar glida på plats med knappast någon montering krävs.

Fördelar med Sliding Rumsavdelare

Skjutavdelare kan också spara pengar, inte bara för att de är billiga, men också eftersom du inte behöver anlita en professionell för att installera dem. Om du vill skilja dina matsalen från köket så att dina gäster inte kommer att se överraskning måltider du piskande för dem, kan du installera dessa avdelare utan att behöva spendera en förmögenhet.

Fördelar med hängande Rumsavdelare

En annan stor perk av denna delnings typ är att de är golvet stöds. Det betyder att de inte kräver installation av takbjälkarna. Också, eftersom de är installerade från golvet, de erbjuder en viss grad av ljudisolering att andra typer av avdelare inte kan tillhandahålla. Dessutom, de är lämpliga för varje plats. De kan användas i alla delar av hemmet såväl som i andra anläggningar som hörsalar, skolor, kyrkor och så vidare.

Den andra typen av rumsavdelare är den hängande avdelare. Den största fördelen med hängande rumsavdelare är att deras låga vikt gör det osannolikt att de kommer att orsaka skador på någon. Hängande rumsavdelare, som är typiskt persienner eller gardiner, kommer inte klämma fingrarna eller skada någon. Detta är särskilt bra om du har barn hemma.

Precis som de är lätta att installera, de är också lätt att ta bort. Om du är ständigt på resande fot från en plats till en annan, skulle detta vara mer praktiskt val för dig. De är också lätta att flytta till rum och behöver inte vara permanenta installationer.

Om gliddelarna är billiga, är detta en ännu billigare. Dock kan du behöva installera takbjälkarna om ditt hem inte har någon ännu. En annan sak som folk älskar dessa avdelare är att de tar upp mindre utrymme än andra typer av avdelare. Du kan enkelt öppna gardinerna när du vill ha ett stort rum och sedan stänga det när du vill ha lite privatliv. Hängande rumsavdelare kommer också i en mängd olika utföranden, så att du kan snabbt välja en som kommer att blandas med det övergripande utseendet på ditt hem.