glidande glasdörr lås: steg-för-steg-instruktioner

Lägg ett lås till din glidande glasdörr för att ge ditt hem extra säkerhet. Det finns flera olika sätt att säkra denna typ av dörr. Läs vidare för att lära sig om olika typer av lås och installation.

Även om din dörr redan har ett lås, är det kanske inte tillräckligt. Dessa lås kan fastna, hålla eller bara falla sönder. För extra säkerhet, lägga till något som blockerar dörren glider i spåret. Du kan använda något så billig som en kvast handtag eller en träpinne.

Steg 1 – Använd en spärranordning

Alternativt, kan du installera en “charley” bar, som skruvar i ramen på baksidan av dörren. Att fungera, helt enkelt dra armen och fäst den på baksidan av dörren.

Steg 2 – Bestäm Dörr Material

Materialet i dörren kommer att avgöra de verktyg du behöver för att installera ett nytt lås. De flesta glasdörrar är tillverkade av aluminium, så att du kan använda en specialiserad borr. Du kommer sannolikt att behöva borrhål i dörrkarmen till låset.

Steg 3 – Förbered för installation

Vissa dörrar är tillverkade av en nylon. Dessa typer av dörrar behöver bara en vanlig borr, och du behöver inte ha någon form av specialverktyg.

Steg 4 – Börja Installera Lock

Nästa steg är att hitta där glaset slutar innanför dörren. Markera denna plats så du vet inte att borra igenom det.

Steg 5 – Skapa ett bulthål

Rada upp nya låsbulten på den plats där det inte finns någon glas. Markera skruvhålen för nytt lås.

Använd en stans för att skapa en markör och guide för borren. Det är viktigt att komma ihåg att du arbetar nära glas. Om du inte är helt säker på placeringen, riskerar du borra igenom och splittra glaset.

skruva försiktigt nytt lås på plats. Med den första skruven i position, markera för den andra. Punch ett annat hål här och borra den på plats.

Säkra låset på plats, och markera konturen där bulten kommer att drabba ramen av dörren.

Använd en 1/8 tums bit för att skapa en pilot för hålet. Med några sekunder paus för att se till att du inte slår glaset. Du kommer så småningom vill detta hål vara ½-tum.

Testa låset och se till att allt fungerar korrekt. Om det är, bara dra åt skruvarna och njuta av säkerhet din nya lås ger.