försegling av en språngbräda för att skydda den

Du har skapat unika språngbrädor för att lägga till en personlig touch till din trädgård landskapsarkitektur. Innan du lägger dem i marken, applicera flera lager av ett vattentätt, tydlig torkning tätningsmedel för att skydda ytan på din konkreta steg på vägen från exponering för väder, vatten, solljus och gångtrafik.

Steg 1: Välj ett tätningsmedel

Det finns flera olika typer av tätningsmedel som är lämpliga för användning på hemlagad språngbrädor. Populära alternativ inkluderar klar yta polyuretan, vattentät akryl sealer och konkreta sealer. Konkreta tätningsmedel är tillverkade speciellt för att täta porösa material och kan vara det bästa valet för att täta ytan av dina konkreta steg på vägen. Alla av tätningsmedlen har en betydande torktid och kräver flera tunna applikationer. Var noga med att följa anvisningarna för vad tätningsmedel du väljer.

Steg 2: Förbered din arbetsplats

Om du bara är färdig språngbräda, låt det torka i minst 48 timmar innan förslutning den. Tätningsmedel har ofta en stark lukt och är svåra att avlägsna från ytor. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme och vara säker på att täcka arbetsytan med tidningar eller gamla handdukar. Ha en trasa till hands för att städa upp droppar och spill. Öppna tätningsmedel och blanda upp det enligt instruktionerna.

Steg 3: Täta Stepping Stone

Använd en fuktig trasa för att torka bort smuts och damm från din språngbräda, torka bort det. Använd en pensel för att borsta ett tunt lager tätningsmedel på ytan av din språngbräda. Om det finns utsmyckningar på språngbräda eller graverad skrift, vara säker på att tätningsmedlet kommer in alla skrymslen och vrår i din design. Du kan även täta sidorna av det inledande, men det är inte nödvändigt. Ditt mål är att skydda ytan av det inledande. Vänta den föreslagna tid innan borsta på en annan päls av tätningsmedel. Applicera fyra eller fem skikt på ytan av din språngbräda för maximalt skydd. Vänta 48 till 72 timmar efter sista skiktet för att ge tätnings tid att torka helt innan du lägger språngbrädor i marken.

Tätning ytan av dina steg på vägen är det bästa sättet att skydda dem från väder och vind, liksom slitage från promenader på dem. Välj ett tätningsmedel som är vattentät och torkar till en klar yta. För bästa resultat, borsta på flera lager av tätningsmedlet och vänta den rekommenderade tiden mellan skikten. Slutligen, för bästa skydd, låt dina steg på vägen ordentligt torr innan bädda in dem i din trädgård. Nu kan du vara säker på att ytan på dina steg på vägen kommer att pågå i många år.