försegla en vägg gemensam runt en tub

Ibland kontrollera varje vägg led i duschen efter tecken på att den behöver nya täta. Kisel fogtätning är relativt billig, och kostnaden för att upprätthålla en jämn, vattentät pärla i varje led i duschen är mycket mindre än att reparera skadorna bör vatten läcka ut.

Med några verktyg, kan tätnings väggar leder aroudn en dusch eller badkar göras i en timme eller två. En stor del av arbetet kommer att bryta och ta bort den tidigare täta, men det är nödvändigt att fastställa en ny tätning.

Steg 2: torka ut alla skarvar

Steg 1: Ta bort Old Caulk

Steg 3: tejpen angränsande område

Den gamla caulk måste tas bort innan någon ny kula kan tillämpas. Vid varje vägg gemensamt använder spatel eller ett rakblad för att bryta upp den bundna täta. Håller kniven eller bladet i en vinkel och tryck sedan bestämt in i det bundna materialet tills det bryts upp. Runt fixturer finns det ofta en överdriven mängd gamla caulk. Även detta bör tas bort.

Steg 4: Ladda och Förbered fogpistol

Oavsett bryts upp kan skrapas ut med skruvmejsel. Har vakuumet på plats för att suga upp alla röran. Om du har en smal slits fäste, kör den över muren lederna för att komma åt envis bitar. I värsta fall kommer caulk vara för torr som skall skrapas av. Om det händer, kan du använda en kemikalie för att mjuka upp täta, som 3M Caulk Remover.

Steg 5: Applicera Caulk

Använd hårtorken att torka ut alla vägg lederna. Kör den över varje område där täta togs bort. Kör vakuumet igen under några oroshärdar eller att plocka de sista resterna av täta.

Med maskeringstejp, tejp av hela ytan i anslutning till där de nya pärlor av kisel täta kommer att tillämpas. Detta är en försiktighetsåtgärd som kommer att minska rengöring tid i slutet.

Ladda kisel täta röret i fogpistol och säkra den. På en skärbräda, använd en brukskniv för att skära av spetsen på röret vid en 45 graders vinkel. Planerar att ta bort ungefär ¼ tum av röret.

Hålla pistolen i en vinkel vid fogen, där den skall appliceras. Pressa handtaget tillräckligt hårt för att fylla upp den koniska spetsen av röret och hålla trycket på avtryckaren, köra pistolen över skarven säkert men inte alltför snabbt. Om du kan täta hela leden i ett svep, bra. Troligt, måste du göra flera passager.

Efter den täta har pressats på plats, köra en våt finger över den för att jämna det i leden. Om du har missat några fläckar, pressa tillräckligt täta för att fylla dem och jämna ut på samma sätt.

Upprepa denna procedur för varje vägg gemensamt som behöver tätning.

Steg 6: Clean-up

Ta bort maskeringstejpen efter täta har haft några minuter att ställa. Jämna ut täta gång med en våt finger och låt tätnings bindningen över natten innan du använder duschen.

Vägg lederna runt ett badkar eller dusch är nu tätad. Detta är ett arbete som endast behöver göras med några år, eftersom tätningsmedlet bryter ned i tid och kan låta vatten läcka igenom. Använd denna procedur för att tillämpa täta i andra delar av huset som behöver förslutning.