ersätter rullar på skjutdörrar

Skjutdörrar är avsedda för dig att ha enkel tillgång till den yttre miljön, såsom ett däck, pool eller annan behandling. Öppna en skjutdörr ska vara lätt att göra på grund av att dörren är på rullar och glider över en metallstråle. Om du måste anstränga dig för att öppna din uppsättning av skjutdörrar då troligen de skjutdörrs rullarna misslyckas. Rullarna på undersidan av skjutdörrar kan lätt bli smutsig, bucklig och slitna att rulla oerhört svårt. Rost kan också vara en faktor om du har en äldre dörr med metallvalsar. Du kan spendera pengar för att anlita en professionell, eller så kan du göra det själv. Följande artikel kommer att förklara hur man byter rullarna på dina skjutdörrar.

Steg 1 – Bestäm dörrarna för att ta bort

Skjutdörrar finns i två bitar. En av de två dörrarna är dörren som glider medan den andra förblir på plats. Att bestämma hur du måste gå vidare måste du stå utanför skjutdörrar. Se till att dörren är stängd sedan titta på det noga. Om dörren som återstår är på utsidan kommer du antagligen att ta bort båda dörrarna. Innan du går igenom besväret att ta bort den stationära dörren gå tillbaka inuti och försöker lyfta skjutdörr bort från banan. Typiskt spåret kommer att hindra dig från att ta bort dörren från insidan. Valsarna kan justeras så att du kan ta bort dörren men om ramen är problemet då man måste ta bort den stationära dörren.

Steg 2 – Ta bort den stationära Door

Om du använder en skärm dörr måste du ta bort den första. Lyft ena änden av ramen och ta bort valsen ta bort luckan skärmen. Den stationära dörren hålls på plats av en metallskydd längs spåret botten. Ta bort denna del av metall. Leta reda på skruvarna som håller dörren på plats och ta bort dem. Nu kan du lyfta den stationära dörren ur ramen.

Steg 3 – Justera Rollers

I syfte att avlägsna skjutdörren från banan utan att ta bort den stationära dörren, du kommer att behöva justera rullarna. Leta justerskruvarna på rullen. Om du vrider skruvarna medurs rullhjulen dras uppåt. Detta kommer att ge dig tillräckligt med utrymme för att ta bort dörren.

Steg 4 – Ta bort och byta rullarna

Efter allt detta krångel kan du nu ta bort rullarna. Leta efter skruvar som håller rullarna på plats och ta bort dem. Dessa skruvar kommer sannolikt att hålla metallramen på plats så att inte bli orolig när det lossnar. För att sätta de nya rullarna på du bara behöver sätta dem på samma plats som de gamla och dra åt skruvarna. Byt ut skjutdörr och justera rullarna ersätta sedan de stationära och skärmen dörrar.