ersätta en planka: laminatgolv reparation

Att hitta plankan laminatgolv som du behöver för att ersätta en skadad planka är så enkelt som att beställa extra från tillverkaren. I själva verket är det en bra idé att ha några extra plankor när du installerar laminatgolv som kan användas som ersättning i händelse av skada. Extra plankor kommer också komma till hands om du gör inprecise nedskärningar under installationen eller om du underskattar storleken på rummet. Efter att ha dem till hands kommer att minska kostnader och tid för att ha dem levererade.

Många repor i laminat plankor kan repareras med kit som matchar färgen på ditt golv. Bara ta bort och ersätta laminat plankor när skadan är omfattande.

Reparera en planka eller byta ut den

Först bestämmer den närmaste vägg eller startpunkt för den skadade plankan. Laminatgolv är ansluten, vilket innebär att du kommer att behöva ta bort alla plankor från den skadade till startpunkten mot väggen. Ta bort BMC nära väggen och börja ta bort plankorna som leder till skadade en.

Byte av Plank Laminatgolv

När du kommer till din skadade plankan, kan du helt enkelt ta ut och sätta i ersättnings planka. sedan arbeta dig tillbaka mot väggen och sätta Baseboard tillbaka på plats. Om du är försiktig när du tar bort bottenplatta, bör du kunna återanvända befintliga bitar och inte måste byta ut BMC också.

Ta hand om din Laminatgolv

Det bästa sättet att undvika att ersätta planka laminatgolv är att förhindra skadan i första hand. Var noga med att använda möbelskydd på dina tunga pjäser, och aldrig drar en möbel över golvet. Lyft alltid möbler upp när du flyttar eller ordna ett rum.

Hålla fukt borta från ditt golv så mycket som möjligt för att förhindra vattenskador. Laminatgolv är mycket motståndskraftig mot skador, men det är inte ogenomtränglig. Du kan undvika en hel del problem genom att helt enkelt hålla golvet i gott skick och fri från fukt.

Löst skräp är ett problem för trägolv, eftersom det kan repa ytan. För att undvika samma problem med laminatgolv, även om det är hårdare, hålla löst skräp sopas upp och från golvet. Lite förebyggande kommer att gå långt i att hålla din planka laminatgolv i gott skick och slippa byta en planka i mitten av rummet.