ersätta en glidande glasduschdörr med gardiner

En duschdraperi är ett perfekt substitut för skjutbara glas dusch dörr, eftersom den fungerar som en gräns mellan det våta duschutrymmet och den torra en i badrummet. Duschdraperier är lätta att hantera, byta ut och underhålla.

Byte av skjutbara glasdörrar med duschdraperier är en måttligt enkel uppgift, och bara kräver en del grundläggande kunskap om processen. Med hjälp av verktyg och stegen nedan kan du ta bort den skjutbara glasdörrar och installera duschdraperier utan inför stora svårigheter.

Steg 1: Ta bort dörrpanelen och Frame

Först av allt, ta bort glasdörren från panelen genom att lyfta den uppåt och ut ur den överliggande spår. Ställ sedan in den åt sidan på ett säkert sätt, så att man undviker onödiga missöde eller skada på glaset. Använd sedan en skruvdragare och lossa skruvarna som håller ramen intakt. Medan du ändå håller på, ta särskild vård av omgivande kakel, för det lätt kan bli knäckt om trycket är felaktigt tillämpas. Slutligen använder en mattkniv för att skära bort något lim eller tätningsmedel runt ramen. Nu kommer ramen lossnar utan större problem.

Steg 2: Behandla resterna

Använd en handduk för att torka det område där ramen var och en hård borste för att rengöra några rester eller rester kvar. Efter det området är fri från skrot, blanda en tub-lapp förening och tillämpa med hjälp av en spackel för att fylla i eventuella hål eller sprickor kvar från borttagningen. Det är viktigt att notera att föreningen måste tillåtas att torka ut helt under ca 12-13 timmar, och det är naturligtvis inte tillrådligt att använda badkaret tills föreningen är helt torr. Observera att kakel injekteringsbruk bör inte användas för att fylla luckor i glasfiber, och en tillråda lapp förening, vilket ger en vattentät och permanent lösning på alla kvarlämnat skruvhål ska användas.

Steg 3: Installera dragstången

En typisk mätning för Dragsstångs installation är ca 3-4 inches från taket på dusch. Men det är en mer specifik position höjden, enligt måtten på ditt badrum, där hängande ridån inte vidrör golvet men är lägre än den övre kanten av badkaret. Efter bestämning av höjden, sätta fästena på båda sidor av duschen som kommer att hålla stången. Dessa konsoler kommer med staven själv när du köper den från butiken. Gled gardinringar över stången. Höja stången till den höjden, trycker en sida av stången till väggen och skjut den andra sidan (med locket) på plats. Justera stången tills det är tillräckligt stram för att stödja gardinen effektivt.

Steg 3: Häng Gardiner

För att installera duschdraperier, placera dem på duschdraperi ringar. Se till att du inte placerar gardinen på stången innan den faktiskt hängde upp.