ersätta en glidande glasdörren spår

Byta en skjutdörr spåret är ett ganska enkelt jobb att du till slut kan ha att göra. Med tiden dörren spår blir slitna och böjda. Valsarna kan också vara bruten. Efter några år, kan skjutdörrar inte stänga ordentligt och ibland kan de bli svåra att använda, eftersom de upprepade gånger fastnar. I vissa fall, kan rullarna och spår helt enkelt rengöras, men så småningom kommer de att behöva bytas ut. Byte av böjda eller skada spår är inte en särskilt svår eller tidskrävande arbete.

Beroende på storleken av dörren, kan du behöva någon att hjälpa dig med det här steget. För att ta bort dörren, grepp båda sidorna och lyfta den så att valsen är fri från banan. Dra ned på dörren mot dig, försiktigt bort luckan från ramen. Gör samma sak med den andra dörren.

Steg 1 – Ta bort dörrarna

Ta bort smuts från spåret och undersöka spåret noggrant. Ersätter inte det om du inte behöver. Om det finns någon slitage på det och speciellt om spåret är böjd, kommer det att behöva bytas.

Steg 2 – Kontrollera spårar

Ta bort den gamla dörren spår genom att ta ut skruvarna som håller den på plats. Har någon att hjälpa dig genom att hålla ner ena änden av banan så att den inte bucklas när du flyttar den. Mät längden på den gamla banan så att du vet hur länge den nya måste vara. Ta bort ett spår från toppen av dörren på samma sätt. Ta den gamla banan till ditt hem förbättring butik och använda den som en guide för att få en ny.

Steg 3 – Ta den gamla dörren Track

Hålla den gamla banan till den nya ett att jämföra storleken. Se till att hålen radas upp. Använd en märkpenna för att placera ett märke på banan där du kommer att behöva sänka den. Skär spåret till rätt längd med hjälp av bågfil. Gör samma sak för det spår som skall monteras i toppen av ramen.

Steg 4 – Skär Nytt spår till storlek

Skruva de nya spåren på plats med ersättningsskruvar. Rengör dörrrullarna med hjälp av en pensel och denaturerad alkohol. Det är också bra att tillämpa vissa smörjmedel på rullarna. Se till att du tar bort överflödigt med en trasa. Se till att spåren är ordentligt fastsatta och då du kommer att vara redo att lyfta dörrarna tillbaka på plats.

Steg 5 – Sätt de nya spåren i Place

Placera varje dörr genom att lyfta dem i det övre spåret i en vinkel. Studsa rullarna tillbaka till det undre spåret och sedan testa dörrarna för att se om de glider som de ska. Du kommer sannolikt att behöva någon att hjälpa dig med detta.

Steg 6 – Returnera Doors