ersätta antika möbler stolsben

Antika möbler stolar är bland de mest värdefulla möbler artiklar som inte bara har en estetisk roll för att uppfylla, men behöver också att motstå daglig användning. I själva verket är det mycket ovanligt att hålla antika möbler enbart för sina visnings kvaliteter. Därför måste antika möbler tas väl hand om och dess ben kan behöva bytas då och då antingen på grund av skada genom olyckshändelse eller genom den dagliga slitage stress.

En stol benet kan ersättas antingen genom att skapa en kopia av den gamla en som behöver ersättas eller genom att ta ett ben från en annan stol. När en stol ben är kraftigt skadad, kan den kopieras med ett ben från en identisk stol som en prototyp. Även om detta kan lätt göras av proffs, kan du också göra det hemma med rätt verktyg till hands. Å andra sidan, om du inte har en identisk stol, kan du använda den andra sidans ben (vänster framben för höger fram låt eller höger bakben för vänsterback ben) för att skapa en omvänd mönster som den nya sträckan kommer vara huggen. Men i det här fallet, särskilt om benen är böjda eller snidade, är det bäst att skicka provet till en professionell Carver eller återställare för optimala resultat.

Byte och Duplicera stolsben

Antik stolsben kan bytas ut och fästas på plats med hjälp av snickare trälim. Det är inte tillrådligt att använda skruvar eftersom de kan skapa ännu fler problem när du kan behöva byta ut benet igen. I själva verket några skruvar kan försvaga den antika trä, eftersom att vara gammal, kan virket vara lite torr och kan lätt spricka. Se till att inte sätta för mycket lim på benet innan du ansluter och att alltid göra en torr passform innan sprida något lim. Det är också viktigt att komma ihåg att du måste skrapa bort alla gamla lim (om du använder en annan stol ben) innan applicering av nytt lim. Kom ihåg att ingen mer än en klump av lim storleken på en silver dollar är nödvändigt, i själva verket överflödigt lim kommer bara droppa av sidorna.

Fästa stolsben

När alla ben ersätts på antika stolar, är det viktigt att skärpa dem så att den ersatta benet fäster ordentligt i stolen. Kom ihåg att sätta stolen på en plan, jämn yta när man försöker dra åt den så att alla fyra benen rör vid golvet jämnt. För denna process ska du använda skärp sladd (som ser ut som kläder linje, men är tunga och stark). Bågen sladdar ska lindas runt både styrstavarna och stolskenorna på toppen av en våt lim ansökan. Detta kommer att säkerställa en mycket starkt och hållbart resultat som kan stödja vardagsstressen.

Dra åt Attachment

Dessa är bara några tips som du bör tänka på när man försöker ersätta antika möbler stolsben. Kom ihåg att med lite tålamod och rätt verktyg kan vad som helst vara möjligt.