duschkabinen tätning reparation

En dusch tätning hjälper till att hålla vattnet i badet eller duschen. Med tiden kan dusch tätningen förlorar sin funktion på grund av dagligt slitage och exponering för fukt som gör att det antingen sönder eller bli mögligt. När dessa förseglingar bryts vatten in i allmänna badrummet området. Om detta område är trä i stället för sida vid sida, kan det finnas betydande skada vatten i framtiden. Det är bättre att ersätta en dörr tätning i stället för att reparera den.

Det finns olika typer av duschdörrtätningar på marknaden. Den ena är en dusch dörr svep, även känd som en dörr torka. Då duschdörren är stängd, tätar den i vatten och när dörren öppnar öppningsverkan av dörrarna våtservetter den fukt som är närvarande vid dörrarna. En annan är dusch tröskel, som är en gummilist som fastnat på trottoaren av duschkar eller anslutit sig till dusch golvet. När dörren är stängd, är glasdörren pressas till detta gummilist, driver vatten i facket. Vissa människor tycker att det är effektivt att använda denna dusch lucktätningen med en dörr svep. En dusch dörr sko är en plast eller gummi montering fäst vid botten av dusch dörren och sug som en dörrtätningen.

Steg 1 – Få Mätningar

Mäta tjockleken på dörren så att du kan köpa rätt storlek tätning. Du kan också ta den gamla tätningen till din lokala järnaffär och få en exakt matchning. Se till att utrymmet mellan dörren och väggen inte är för små eller stora för tätningen som skall överbryggas är inte heller för stor eller liten för tätningen.

Steg 2 – Ta bort den gamla duschdörrar Seal

Det bästa sättet att göra detta är att dra ner och ut. Skjuta den mot sidan kommer inte att fungera. Ibland kommer det att bli mer komplicerad än detta. Om så är fallet, kan du använda en kniv för att noggrant ta bort tätningen från själva dörren.

Steg 3 – Rengör glasskärmen

Rengör glasskärm med glasrengöringsmedel eller en lösning av vatten och ättika. Se till att ta bort alla smuts och kalk.

Steg 4 – Skär ny dörr Seal

Skär den nya tätningen till längden och bredden på din dörr beroende på var du kommer att lägga ditt sigill. skär alltid i överskott så att du är säker på alla sidor är täckta. Du kan alltid cutoff överskottet senare.

Steg 5 – Snap Seal

Snäpp tätningen på kanterna av glasdörren. Alltid bäst att börja i ena änden och tryck ner tills du täcka alla sidor. Klipp bort överflödigt efter behov. Testa din nya tätning. Ta en dusch och observera om det finns några vattenläckor i kringliggande områden.