byta från luftkonditionering till ett helt hus fläkt

Växla från luftkonditionering till ett helt hus fläkt kan vara ett bra drag att hålla dina elräkningar låg och skapa en trevlig sval bris i ditt hem. Hela huset fläktar fungerar normalt bäst när luftfuktigheten är låg och i allmänhet tar en bit av samordning för att räkna ut vilka fönster bör vara öppna för att få en bekväm vind. När du får rätt kombination av fönster, kan du luta dig tillbaka och koppla av i huvudet kallt blåsigt hem.

Om du bor i ett område som inte har förtryckande fuktighet under hela sommaren, är ett helt hus fläkt bara anledning att släppa dina flygkostnader ring och byta. Men även om du bor någonstans med hög luftfuktighet, hela huset fläkt kan användas på lägre luftfuktighet dagar och sedan kan du växla tillbaka till luftkonditioneringen på högre luftfuktighet dagar och fortfarande har en betydande kostnadsbesparingar i energi.

Att göra en Breeze

Det kommer att ta lite övning för dig att få ett bra luftflöde går igenom ditt hus, men det bör inte ta lång tid. Det lättaste sättet att göra är att öppna alla fönster i rummet som du upptar vid den tidpunkten. Du kommer verkligen vill ha en bris att dra nytta av fläkten, så hålla fönstren i andra lediga rum stängd, eftersom det kommer att sprida luften ut för mycket. Men att bara ha ett fönster öppet i rummet du befinner dig i kan skapa en nära storm, så leker med fönstren kommer att hjälpa dig att avgöra vad som passar dig bäst.

bestämning Velocity

Om du byter till ett helt hus fläkt från ett luftkonditioneringssystem, är du troligtvis för att ro i centrala luft. I det här fallet, kommer du vill vara uppmärksam när man väljer hastighet ett helt hus fläkt i ett försök att välja en som är ljudet är inte överväldigande högt.

Fläkthastighet mäts i kubikfot per minut (CFM) med hastigheter som sträcker sig från 1000 CFM till 7000 CFM. Medan en 7000 CFM kan vara effektiva i att flytta massor av luft och kyla ditt hus, är straffet att det kommer att bli extremt högt. Självklart, ju längre bort du är fläkten, mindre buller, men fortfarande kommer att vara mer nöjda med fläktsystem om du börjar med en som är mindre öronbedövande.

Börja med att titta på fläktar med låg CFM. Detta kan kräva mer finjusteringar för att få dina öppna och stängda fönster korrekt och har optimalt luftflöde, men dina öron kommer definitivt tack.

Få en timer

Om du är van vid den automatiska kylning som central luft kan leverera med en tidsinställd systemet, du definitivt kommer att vilja titta på att få en timer för ditt hus fläkt. Många människor älskar deras hela huset fläkt för kylning på natten, men upptäcker att om du lämnar det på hela natten, kan det bli för kallt. Detta är enkelt ta hand genom att installera en timer som gör att du kan styra fläktarna på och av cykler och hur länge varje cykel varar på samma sätt som du skulle styra luftkonditioneringssystem.

Växla från ett luftkonditioneringssystem till ett helt hus fläkt kan vara mycket givande i dess underbara svala vindar som reser genom ditt hus. Kolla in de olika alternativ som finns för dig och börja spara på elräkningen när du installerar ett helt hus fläkt i ditt hem.