byta fönster rating förklarade

En ny fönster rating kan verka förvirrande, men det är viktigt att använda dem om du funderar på att byta ut dina fönster. En energiklass kan hjälpa till att skydda miljön och spara pengar. Fönstret rating standarden kallas AAMA 101. Här är en snabbguide för att förklara betyg systemet och vad det innebär.

Fönster betyg publiceras gemensamt av den amerikanska Architectural Manufacturers Association (AAMA), fönster- och dörr Manufacturers Association (WDMA) och Canadian Standards Association (CSA). Alla externa fönster är testade enligt den nordamerikanska Fenestration standard.

Vem bestämmer Window betyg?

Tre saker testas för att ge en ersättning fönster ett betyg.

Vad testas?

Det finns en minimistandard för prestanda för var och en av de tre attribut.

Hur är då dessa testas?

Air infiltration mäts med hjälp av en statisk tryckprovning. Totalt läckage mäts. Läckaget kommer att variera mycket beroende av storleken på fönstret. Ett större fönster kan ha större sprickor och läckor. mindre fönster kan dock ha större läckage som sprickorna tar upp en större andel av fönstret.

Vilka är de prestandaklasser?

Vattenresistens är beroende av höjden av fönsterbänkar och hur effektiva fönster tätningar är. Tätningarna måste ha tillräckligt kontakt med fönstret för att göra en vattentät barriär. För ett fönster för att klara proven måste det finnas någon vatteninträngning. Om finns vatten i fönstret än det kommer att misslyckas testet. Fönstren testas genom att köra en vattentryck cykel mot fönstret.

energi betyg

Strukturella prestanda testas genom att applicera en belastning till fönstret och registrering av avböjning. Om du kan se skador efter det att belastningen anbringas sedan fönstret kommer att misslyckas testet.

Alla tester görs i ett laboratorium som är en AAMA godkänd oberoende laboratorium.

Det finns fyra olika prestandaklasser. Dessa är följande för att bygga storlek

För varje prestandaklass finns minimikrav som fönstren mycket nå.

Slutligen fönster ges också en energiklass. U-värdet mäter fönstrets värmeförlusten genom strålning. Alla fönster med isolerglas behöver bära en rating på minst 0,40. Ju högre u-värde av fönstren installerat, desto högre energieffektivitet av byggnaden.

Solar Heat Gain Coefficient rating (SHGC) mäter hur väl fönstret minskar värmevinst genom strålning. Denna bedömning är direkt kopplad till den U-Rating och du bör leta efter en liknande siffra när du installerar Windows.