börjar du äger auto tune upp företag

Denna affärsidé är en av de recession-bevis möjligheter som kan sätta dig på “easy street.” När ekonomin värmer upp och inflationen ökar levnadskostnaderna, människor blir “gör-det-själv” medvetet, letar efter sätt att spara pengar. När ekonomin vacklar, människor igen söker efter metoder för att spara pengar och göra vad de redan äger längre.

Principerna marknadsföring beskrivs i denna rapport betonar INBRINGANDE potentialen hos en oberoende auto tune-up butik i någon del av landet. En av hemligheterna till framgång i den här branschen är specialisering. Inte längre göra auto ägarna förväntar sig att deras grannskap bensinstation för att hålla sina bilar trimmad upp och friktionsfritt.

Sök fordonsindustrin till salu.

Det finns flera anledningar till nedläggningen av lokala “gör-det-allt” bilmekaniker

För det första finns det mycket få auto mekanik kör bensinstationer längre. En bra resa man bilmekaniker kan tjäna mycket mer, utan ansvaret, genom att hyra ut till big-time auto återförsäljare. De flesta bensinstationer idag är helt enkelt gas och däck säljer butiker som drivs av de stora oljebolagen som råda dig att ta dina mekaniska problem någon annanstans för reparation. När du hittar en med en mekaniker på tull, priserna är så att endast de mycket rika har råd med dem.

Det finns också problemet med oetiska aktörer. Även om många delstatsparlament har antagit licensiering och konsumentskydd säkerhetsåtgärder, rip-offs fortsätter. Den springande punkten i problemet är att de flesta auto ägarna inte inser att de har tagits fram i efterhand, och då är det för sent. Efter att ha tagit en eller två gånger, många konsumenter vänder sig till “gör-det-själv” bilverkstäder tills de stöter på tekniken och avancerad elektronik i tändsystem på dagens bilar. Det är då de kommer att behöva din hjälp.

Det är verkligen inte tar någon speciell utbildning för att inrätta en oberoende auto tune-up butik. Alla bilreparationer erfarenhet du kan ha kommer att hjälpa, men en enkel kunskap om grundläggande tune-förfaranden är allt som verkligen är nödvändigt. I själva verket kommer de viktiga förutsättningar vara en stark affärssinne och en gammalmodig “down-home” förmåga att komma överens med människor.

Kom ihåg detta faktum: I starta och driva denna verksamhet, är det inte obligatoriskt att du är en kvalificerad bilmekaniker, men din framgång beror på din förmåga att “tjäna andra”, och efter att ha en genuin önskan och förmåga att göra ett bra jobb.

Detta innebär att minnas ansikten och namn, adresse kunder genom förnamn som du lär känna dem, och lyssna på dem. Det bästa sättet att förklara den typ av “människor empati” du behöver för att lyckas i någon form av serviceverksamheten är att tänka på alla dina kunder som nära vänner.

Du kan starta denna verksamhet i garaget – och även på en deltid. Kör en annons i lokaltidningen

Placera en liknande annons eller meddelande på alla anslagstavlor i ditt område. Att trumma upp verksamheten och få bollen i rullning, kan du även framkalla kunder via telefon. Helt enkelt börja ringa människor ur telefonboken. Säg till dem att din butik erbjuder en förändring av säsongen speciell på auto tune-ups – in och ut på mindre än en timme för $ 20, plus delar, som vanligtvis kör mindre än $ 15, och sedan be dem om de vill för dig att plocka upp och leverera sin bil i eftermiddag eller kväll.

Ett annat sätt att hantera, bygga och främja din verksamhet är via bensinstationerna och bildelar butiker i ditt område. Har affischer eller tecken målade, reklam din “snabb in-och-ut” tune-up service. Ta dem runt till alla bensinstationer som inte hanterar auto reparationer, och de Bildelsaffärer, och be dem att sätta dina skyltar i sina fönster.

Nästa sak skulle vara att dela ut dina visitkort överallt och alla du möter. Ge en handfull till dina vänner och be dem att skriva sitt namn på baksidan av korten och dela ut dem till dig. Du kan lova dem en dollar eller två för varje kund som kommer med i ett kort med sitt namn på den. Du kommer att bli ganska positivt överraskad över hur snabbt ditt företag kommer att växa när du dra nytta av dessa säljfrämjande metoder.

Ännu en annan idé är att ha reklam cirkulär består. Betala några junior gymnasieelever att dela ut dem vid upptagen köpcentrum på helgerna, särskilt efter den första köldknäpp eller varm period av året. Om du bor i ett storstadsområde, lämnar av staplar på din centrala parkeringsplatser och få parti skötare att dela ut dem som människor betala sina parkeringsavgifter.

Du bör kunna handla tune-up arbete gratis radioreklam, särskilt efter eller under någon förändring i vädret. Denna typ av reklam bör fungera mycket bra för dig, så tänker på det och använda det vid dessa tillfällen när folk är mest sannolikt att tänka på en tune-up.

Du kan ställa in den här branschen upp mycket enkelt och använda den i enlighet med de sofistikerade tidsbesparande metoder för de högt aktiverade franchiseverksamhet.

Detta innebär en elektronisk kontroll av tändsystemet och vetenskaplig diagnos av motorn. Kontrollera med bildelar och verktyg distributörer i ditt område. De bör kunna styra dig de nationella tillverkare eller leverantörer av den utrustning du behöver.

Här är hur man köper utrustningen: Bestäm en leverantör och förklara din affärsplan till honom. Säg att du vill finansiera kostnaden för utrustningen genom din lokala bank med honom som din co-signer. Få banken för att upprätta papper, göra en layout av din butik och utrustning med hjälp av din leverantör, och det är allt som finns till den.

När du har elektroniskt kontrollerat tändning, är nästa steg i snabb tune-up förfarande för att ersätta alla delar som inte fungerar korrekt. Detta betyder oftast poäng, kondensor och pluggar. I vissa fall kan detta innefatta en ny rötor, fördelarlocket, bränslefilter, luftrenare och kanske tändkablarna. Vara tveksamma till att föreslå extra Fördjupning tills ditt företag är etablerad. Spraya vissa kemiska rengöringsvätska in i och på förgasaren, starta motorn, ställ in tiden, göra nödvändiga justeringar – och jobbet är klart. Du ansvarar kunden om $ 15 för delar, (eller enligt din kostnad) plus $ 20 för arbetskraft, och du bör vara på väg till en bra inkomst.

Som ni etableras, och som kunderna får förtroende för ditt arbete, du kommer att kunna föreslå och sälja dem sådana saker som nya batterier, batterikablar, förrätter, spänningsregulatorer, generatorer och ibland till och med generatorer – när dessa delar inte fungerar och behöver bytas ut. Det är viktigt att du inte säljer, eller ens låta dina kunder att köpa delar från er som inte är verkligen behövs för fortsatt problemfri drift av deras fordon. En annan sak: när du gör ersätta en stor del av utrustningen på en kunds bil, alltid schemaersättnings arbetet för en tid när du inte hanterar regelbundet in och ut tune-up kunder. Med andra ord, kan du schemalägga utbyte av en generator för måndag, efter rådgivning kunden om behovet på fredag. Föreslå att han lämnar bilen med dig hela dagen, och plocka upp på väg hem från jobbet. Eller han kunde stoppa på väg till arbetet, och du tar honom att arbeta, som ersätter generatorn under dagen, och plocka upp honom efter jobbet.

Avgiften för att ersätta stora motorkomponenter såsom föreslås bör vara $ 10 plus kostnaden för utbytesdelen. Det är också mycket viktigt att när du kontrakt att göra den här typen av arbete, har du arbete och bilen klar för kunden vid den tidpunkt du lova honom att det kommer att vara redo. Ingen tycker om att vänta för slutförandet av arbetet som utlovades göras vid en viss tidpunkt. Genom att fylla i arbetet i tid, och har kundens bil ordentlig service som utlovat, kommer du att bygga mer långsiktiga lojalitet än några tjusiga reklam “come on” jippon eller rock-bottom priser någonsin erbjudits.

Så man kan göra när du organisera ditt företag är att etablera konton – källor grossist prissatta delar – med de stora bildelar distributörer i ditt område. Du vill behålla en allmänna tillgången på nya delar till hands, och inte behöver oroa sig för att betala för dem i minst 30 dagar. Med andra ord behöver du en kassaflödes system som fungerar till din fördel.

Din vinst kommer från att utveckla en standardrutin som tillåter dig att flytta åtminstone tre bilar genom din butik varje timme. Vissa fordons purister kan hävda att du bara ger en “pep-up” i stället för en tune-up, men låt dem slå deras tandkött. Ge varje bil på samma sätt: en elektronisk kontroll, nya punkter och kondensor, då en motordiagnos, och samla in din avgift.

Prata med dina kunder. Lär känna dem och låta dem lära känna dig. Sedan när motorn diagnos indikerar en ventil jobb eller en ny förgasare kan du rekommendera det till dem och de kommer att lita på ditt omdöme.

Du som operatör av en snabb tune-up butik, inte frivilligt någon större mekaniskt arbete. Föreslå någon vars arbete du litar på. Din kund kommer att uppskatta ditt förslag och oro. Och han kommer att förbli lojala mot dig för att inte ta hans pengar och försöka ge honom en reparationsarbete i ett område där du inte specialisera sig.

När allt kommer omkring, du är en tune-up specialist – killen som vet allt som finns att veta om bilens tändningssystem – killen som håller bilar i trim. Specialiserar sig på en viss del av bilverkstäder, och rekommendera andra specialister som behövs, kommer du att kunna snabbt skingra skepsis många bilägare har för oberoende bilverkstäder i allmänhet.

En löpande bandet in-och-ut funktion kommer att minska de nödvändiga investeringarna för verktyg, gör det möjligt att anställa billigare arbetskraft och kraftigt öka din vinstpotential genom att reducera slöseriet rörelse. Håll det enkelt, rutin och enligt en bestämd procedur på varje bil.

När du har ditt företag etablerat och en regelbunden följande människor som tar sina bilar till dig för regelbundna tune-ups – vanligtvis varje halvår – kan du börja tänka på expansion. Det är bäst att anlita studenter, eller “bil-crazy” gymnasieelever, att arbeta tillsammans med dig. Ge dina kunder en chans att känna igen och känna din hjälp. När du hittar en som verkar vara särskilt mekaniskt benägen, ta honom åt sidan och erbjuda honom titeln biträdande chef för din butik.

Lär den unge mannen hur du vill att verksamheten att fungera, förklarar där vinsten kommer från, och tilldela mer av de faktiska ansvaret till honom. Lämna honom på egen hand för att driva butiken under längre tidsperioder. Ha tålamod, gratulera honom till hans arbete, och om du vill att han ska stanna hos dig, ge honom en höjning nu och då, och så småningom, en andel av vinsten.

Erbjuda honom en procentsats arrangemang kommer att resultera i ännu större vinster för dig, plus en mycket stark lokal bild för ditt företag. Eftersom du “ge honom” en del av verksamheten, kommer han marknadsföra ditt företag till sina vänner, och genom honom och hans vänner, en lång rad av nya kunder och en kedja av lojalitet som kan bli mer värdefull för ditt företag än något belopp av reklam du kan köpa.

När du är redo att utöka din verksamhet från ditt garage till en vanlig kommersiell plats, leta efter en ledig bensinstation. En av de större anläggningar som byggdes av ett stort oljebolag, som ligger på en strategisk hörnet, kommer att vara din bästa insats.

Så länge du använder ur garaget och i liten skala, du förmodligen inte kommer att behöva oroa sig alltför mycket om licenser. Det är, förutsatt att du kommer bra överens med dina grannar, inte skräpar ned på gatan med 5 eller 10 bilar åt gången, och inte uppföra någon form av tecken som anger du gör affärer i en residentially zonindelad stadsdel.

Men när du flyttar in i en kommersiell plats, måste du registrera namnet på ditt företag med lämplig lokal myndighet. I de flesta stater, är detta kontoret i länet kontorist.

Om staten har en omsättningsskatt, måste du kontrollera med den statliga skattekommissionär kontor för att lära sig reglerna för hur insamlingssystemet fungerar.

Alla dessa tillstånds kontor i verkligheten kontor för att få samlande. I grund och botten, de vet ingenting om ditt företag, och oftast bryr sig mindre. Deras främsta orsaken till existens är helt enkelt att samla in pengar för förvaltningen av regeringen i ditt område. Om de skulle ställa frågor i förhållande till värdet av ditt företag, eller hur mycket pengar du kommer att ta i, alltid uppskattar en mycket lägre siffra än antingen sanna värde eller de du räknar. De flesta licensavgifter är baserade på investeringen av entreprenören och hans förväntade inkomster från nya affärer, och du verkligen inte vill börja betala överskjutande skatt.

En bra iögonfallande skylt är avgörande för framgång för alla företag i en kommersiell plats. Den viktigaste förutsättningen för dig är synlighet. Din skylt bör vara tillräckligt stor och lång nog för folk att se det från flera olika riktningar på ett avstånd av åtminstone ett halvt kvarter bort. Kontrollera med din stad förordningar för skylt begränsningar i den plats som du väljer.

För det andra bör din skylt omedelbart ange tjänst som du erbjuder. Därför, ett tecken på att tydligt och enkelt meddelar “Auto Tune-ups” passar detta krav. Men för att locka kunder till din butik, din skylt bör “lova” en fördel. Det bör beskriva en extra fördel för läsaren. Så ska din skylt läsa: “Rapid Auto Tune Up!

I grund och botten, det är allt du behöver för en skylt, men att “fylla ut” du kan komma med en speciell logotyp eller affärs motto. Du kan förmodligen få en konststudent på din lokala college att designa något för lite mer än förmånen att ta med det i hans eller hennes portfölj. För ett företag slogan eller motto, något i stil med “Bättre prestanda från bilen, till ett pris du har råd med,” är sånt som du vill komma med, och som kommer att göra dig mest nytta.

Kom ihåg, snabb och effektiv service och låga priser, i kombination med en personlighet som gör att kunden känner att du är hans vän, är nyckeln till framgång. Organisera dig själv, börja långsamt och bygga din kundlojalitet, ingjuta dessa principer i dina anställda, och du kommer att vara på väg. Studera denna rapport igen, sedan agera på de rekommendationer som ges här.

Få finansiering för din bil reparationsverksamhet på BusinessFinance.com.