bergsklättring: bouldering grunderna

Klättring bouldering vägar är en annorlunda upplevelse från traditionella eller sport bergsklättring. Inte bara bouldering kräver mindre utrustning och kan göras individuellt, men det tillåter klättraren att bygga förtroende innan vi går vidare. Eftersom bouldering sker närmare marken, de flesta vägar utformade för snabb åtkomst, upprepade praktiken, och bygga styrka. På detta sätt är en bouldering rutt mycket mer tillgänglig för en vanlig människa. Med en krita väska och några klätterskor, kan vem som helst börja bouldering, men några säkerhetsåtgärder bör beaktas innan.

Med bouldering det inte finns någon partner eller sele för att hålla dig när du faller. Av denna anledning en crash pad att falla på är av yttersta vikt. Crash Pads varierar i storlek, beroende på höjden och intensiteten av klättringen. Vara säker på att crash pad är korrekt inriktad där du klättrar samt är av rätt tjocklek. För det andra, vara medveten om hur du kommer att falla och vet hur man falla på rätt sätt. Även om crash pad kommer spänna chocken av hösten, kan det inte hjälpa om klättraren faller konstigt.

Crash Pad och Falling

Toffel skor är bra för bouldering, eftersom de ger högre känslighet att känna stenarna nedanför klättraren fötter. Dessutom är de mycket snabba på och av som apposed att snöra på skorna. I båda fallen det skydd som klättring skor har sulor är mycket mer minimal än gymnastikskor. Inte hoppa av berget eller så kan du dåligt skada dina fötter. Om du faller vara säker på att försöka att inte falla på fötterna av samma skäl. Det är viktigt att vassa stenar och sten blåmärken undviks.

Skor

För vissa är bouldering en övning där hårdare drag kan göras. Bouldering rutter är ett bra ställe att visualisera komplicerade vägar, öva intensiva rörelser upprepade gånger, och hålla färdigheter finslipat. När människor stenblock på detta sätt krita används för att markera en visualiserad väg som kräver fina fotarbete eller manövrering. Genom att markera rutten kan klättraren träna på ett specifikt sätt eller se var de har varit tidigare för att bättre kritik själva.

Krita för att markera

Bouldering hålls låg och inte utformad för att skala en bergväggen. I stället för att klättra upp, är boulderer korsar fram och tillbaka. Vara säker på att när du Boulder du bara klättra så högt upp som du är bekväm att falla. I stället för spänning från höjd, ger bouldering spänning från den komplicerade arten av de drag som försökt och drog.

traversera

Inte bara klättrar om att hitta den svaga i berget och rör sig med det, rörelserna är bäst när ske långsamt och smidigt. Genom att bevara energi klättraren, är nåd sporten bevaras. Alltför snabba rörelser är ofta ett recept för katastrof och inte väl genomtänkt. Klättra med benen och tänka igenom ditt nästa steg, hur du kommer övergången där, och den minsta mängden rörelse som krävs för att verkställa det väl.

klättra effektivt