bastu vård och underhåll tips

En ångbastu, med bänkar, stenvärmare och annan bastu utrustning, alla arbeta tillsammans för att ge en avkopplande och hälsosam upplevelse. Här är några tips om hur du håller din bastu ren och behålla sin effektivitet.

Du måste “bota” bastun för att säkerställa att träet kommer att försegla i ångan innan någon använder den nya bastun. Dammsug väggarna, golvet och bänkarna för att ta bort spån och flisor. Applicera en beläggning av den specialutvecklade tätningsmedel, som tillhandahålls av bastun återförsäljare, för att skydda all ceder i bastun från att ändra färg, och låt den torka ordentligt. Detta tätningsmedel tål hög luftfuktighet och temperatur i bastun.

Bastun

Med en fuktig trasa, torka över alla träytor i bastun. Tvätta alla bastu stenar innan du lägger dem i berget värmaren.

Rock Heater

Placera stenarna i bastuaggregatet löst, att luftflödet runt dem. Ta bort alla plastförpackningar och täcker från berget värmaren innan du startar den. Kontrollera alla elektriska anslutningar för integritet. Vrid värmaren på 20 minuter för att rensa bort värmeelementen. Någon rök och lukt under denna testperiod är normalt och försvinner.

Härdning bastun

Var uppmärksam på värmarens säkerhetstemperaturinställningar. Stenarna värms från botten till toppen av värmaren. Om de är förpackade i alltför tätt, kommer den uppvärmda luften förmodligen iväg värmarens säkerhetstemperaturbrytare. Om detta händer, stäng av värmaren och låt den svalna. Du kan återställa denna omkopplare på sidan av värmaren genom att driva igenom växeln hålet med en penna, med hjälp av raderänden,. Efter uppvärmningstestet, kan du avsluta “bota” bastun.

Skötsel av bastu eftersom den används

Slå på bastuaggregatet för en hel timme på maximal temperatur med dörren stängd. Ingen ska vara i bastun medan härdningen pågår. Stenar kan spricka längs inre defektlinjer och kan orsaka skada. Efter 45 minuter kommer stenarna nå full temperatur. Öppna dörren och häll en liter vatten mycket långsamt på de uppvärmda stenar för att sterilisera dem med ånga. När du häller vattnet vid rätt hastighet, bör allt konvertera till ånga innan några droppar slår golvet. Hälla vattnet alltför snabbt kommer att skapa en pöl i bastun.

Använd en tjock frottéhandduk, dubbelvikt på varje bänk för komfort och för att absorbera svett oljor och salter. Tvätta dessa handdukar varje vecka,. Mop bastun golvet med allrengöringsmedel och vatten för att avlägsna vatten och ånga märken. Tvätta ceder bänkar med flytande tvättmedel och vatten regelbundet. Använd aldrig ammoniak eller blekmedel baserade rengöringsmedel eftersom de kommer läcka färgen från cederträ.

Använd en träs hink för vatten och en industriell glödlampa för ljus. Vänd hinken upp och ned efter varje användning för att låta det torka. Att hålla bastun och utrustning ren och fungerar kommer att säkerställa år av glädje för din familj och vänner.