återställa en vintage bil

Alden Smith är en prisbelönt författare och regelbunden medarbetare till den här webbplatsen. Med en mängd kunskap att dela från sitt författarskap 50 år långa karriär, arbetar han på olika frågor, såsom hem reparation, sund livsstil, bilar, privatekonomi, och matlagning.

Veteranbilar kan betyda en hel del olika saker för olika människor. Fråga någon bil entusiast vad hans känslor är på en viss årgång bil, och du kommer att få tusen svar. Restaurering är mycket lättare i dag än det var under de senaste åren, eftersom många tillverkare gör eftermarknaden delar för mer populära bilar. Denna artikel kommer att diskutera återställningen.

Alden Smith är en prisbelönt författare och regelbunden medarbetare till den här webbplatsen. Han skriver på en mängd olika ämnen, och utmärker sig i forskning.

Även om en vintage bil definieras som en bil byggdes mellan 1919 och 1930, det finns lite debatt om detta. Alla fordon som tillverkats efter slutet av första världskriget är en bra markör, med brytdatum är 1925, som utsetts av Classic Car Club of America.

Den största spänningen till en veteranbil entusiasten är att hitta den perfekta bilen för att återställa. Smaker allt från gamla flivvers till kupéer och sedaner. En stor del av detta drivs av trevliga minnen hos individen. Många gamla bilentusiaster göra en hobby för att gå till gamla bilauktioner och swap meets att hitta delar till sin nuvarande projekt. Semester är teman kring att söka efter den perfekta bilen för att återställa. Det finns många bil klubbar som är avsedda för veteranbils buff och möten och resor väg är vanliga. Många delar av landet har festivaler varje år, där gamla bilar parad på gatorna i staden är värd för festivalen. Många förare kommer att resa långa sträckor i sina gamla bilar att delta.

Att hitta den perfekta restaurering fordonet kan vara en svår uppgift. När man äntligen hittat, kan det vara något skick. Ett stort antal antika bilar kan hittas i de södra staterna, sitter under ett träd i någon betesmark. Många samlare njuta av att hitta dessa fordon, eftersom deras intresse ligger i själva ombyggnaden av fordonet. Andra leta efter något som de kan göra mindre reparationer och ändringar. What ever ditt val, kan den svåraste delen ligger i att hitta delar för att göra restaureringen.

Moderna konservatorer har tur dessa dagar, eftersom det finns företag som tillverkar föråldrade bildelar. De kan omfatta sådana saker som fendrar och kroppsdelar, broms och löpverk komponenter, transmissioner och motorer, och diverse tillbehör. Det finns många tidningar som är avsedda för gamla bilentusiaster, och en hel del företag kommer att annonsera i dessa tidningar. Vara beredda att betala översta dollar för restaurering delar.

Veteranbilar säljs vanligen i lager skick. Den genomsnittliga konservator kommer att köpa fordonet, byt ut slitna eller skadade delar och sedan göra uppgraderingar till fordonet. Vanligtvis kommer förändringar göras på saker såsom styrning, bromsar, och komfort för åkande. Ett bra ljudsystem ibland installerat. Det finns naturligtvis purister, som känner bilen måste återställas till originalspecifikationerna.

Eftersom restaurering kan vara en krävande uppgift, många människor är beroende av restaurering företag att utföra viktiga uppgifter, såsom kropps eller motor arbete. En veteranbil kan lätt skadas i restaurationsprocessen på grund av rostiga eller frysta bultar, och extra omsorg behövs i processen. Om du aldrig har gjort en restaurering, kan det mycket väl spara en hel del pengar i det långa loppet att ha viktiga uppgifter restaurering göras av en fackman. Om du har några återställningar under bältet, så har du en god uppfattning om vad som behöver göras.

Priset på en restaurering kan variera kraftigt, beroende på fordonets skick som du vill återställa. Den största faktorn är naturligtvis märke och modell på fordonet. Om du är böjda på att återställa en 1928 Bentley 4 1/2 liter Le Mans Tourer, planerar att spendera topp dollar och gör ett intensivt sökande efter delar. Om ditt fordon val är en Model T, som tillverkas av Ford Motor Company mellan åren 1908 och 1927, då din chans att hitta prisvärda delar är mycket lättare. Ställ en budget för varje steg i återställningsprocessen, och om du tycker om att arbeta på en vintage bil, kommer du snart att köra runt i stil!

Återställningen är inte en svår uppgift. Även hitta delar kan vara en börda, är det den största kul att äga en vintage bil. Ta din tid på att välja din veteranbil. Göra en hel del att titta och se till att forskningen tillgång till delar innan du tar steget. Din plånbok kommer att tacka dig.

Undersök dina däck regelbundet för skärsår, hack och ojämnt slitage. Inspektera kanten för att se om den har skadats på något sätt. Om du bor i ett område med dåliga vägar fyllda med gropar, är det viktigt att du gör detta en del av din regelbundna kontroller. Kontrollera dina däck visuellt också kan indikera huruvida däcket är under eller över uppblåsta. Om du ser ojämnt slitage på de yttre kanterna av däcket, är det en mycket god indikation på att däcken inte bär den korrekta däcktrycket. Om slitaget är uppenbart i mitten av däcket, då det har varit kontinuerligt under uppblåsta. Var medveten om att detta visuell kontroll gäller inte för radialdäck, som har en annan markprofil än vanliga däck.

Däckrotation är en annan aspekt av däckunderhåll som bör följas strikt. Experter uppger att de främre däcken på ett fordon ha den snabbaste, särskilt i framhjulsdrivna bilar. Varje gång ratten vrids, mottar däcket extra slitage. Vrida ratten orsakar motstånd, och slutprodukten är värme, vilket är en verklig bidragande faktor till däckslitaget. Eftersom varje enskilt fordon är annorlunda, se bruksanvisningen för instruktioner om däckrotation. Även om den genomsnittliga göra det självare kan rotera däcken på sin bil, bör uppgiften hanteras på ett sätt som är säkert för dig. Lita aldrig på däck domkrafter som följer med bilen att göra denna operation. Använd alltid pallbockar och aldrig lita på domkraften.

Front inriktning också rekommenderas för att minska däckslitage och hantering. Enkelt uttryckt, däckinriktningsorgan att däcken är parallella med varandra, och att de är vinkelrätt mot marken. Detta är inte en uppgift för den genomsnittliga mekaniker. Sofistikerad utrustning används för att bestämma korrekt inriktning för varje fordon.

Alla däck har slitagevarnare inbyggda i dem. Inspektera dessa små knölar eller noppor ger en god indikation om när däcket behöver bytas ut. De finns över hela slitbanemönstret, och i synnerhet på åsen där däckets slitbana möter sidoväggen. Om du ser detta slitageindikator, jämför det med höjden av slitbanan som omger den. Om slitbanan är av samma höjd som slitagevarnare, är det dags att köpa nya däck.

Efter några enkla riktlinjer kommer att betala sig i både kostnader för ersättningsdäck och din egen säkerhet. Håll däcktryck korrekt, rotera däck på en regelbunden basis, hålla den främre änden inriktad på rätt sätt, och gör en visuell kontroll av fordonets däck. Om du gör det kan du spara en hel del sorg på vägen.