återanvända brutna keramiska plattor för att skapa en mosaik

Det är en konst att återanvända keramiska plattor för att skapa en mosaik. Per definition är en mosaik en bild eller dekoration gjord av små bitar av inläggningar glas eller sten. En mosaik är en stor återvinningsprojekt för keramiska plattor som kan hjälpa dig att uttrycka din konstnärliga sida.

Du kan skapa mosaiker på bara om någon typ av plan yta. Tabeller, väggar, och även uteplats däck kan vara platser där du sätter ihop otroliga konst genom åter keramiska plattor. Det finns två olika sätt att göra en mosaik med keramiska plattor. De är båda mycket likartade i många avseenden, men skiljer sig i det sätt som de keramiska plattor tillämpas. Här är några tips för att återanvända keramiska plattor för din nästa mosaik.

Förbereda dina Kakel

Av definitionen av en mosaik, måste du använda små bitar. Det innebär att du måste bryta upp gamla keramiska plattor. Det fina med detta är att om du har en liten bit av spänning byggs upp från en hektisk dag, kan du låta en del av det ut medan krossa kakel. Säkerhet, naturligtvis, är alltid viktigt vid framställning av kakel för keramik.

Få ett mönster

En annan sak att komma ihåg är att du inte vill gå så galet när bryta upp kakel. Om du krossa det för mycket, kommer bitarna vara för liten för att använda. Dessutom behöver de inte vara fyrkantig. Oregelbundna former prefekt för mosaik.

Den direkta metoden

Innan du börjar, bör du ha åtminstone någon form av design från att arbeta. Om du har en i ditt sinne, dra ut och kopiera den till storleken på din mosaik. Nu, spåra den på din bas som en guide.

Den indirekta metoden

Den direkta metoden att använda keramiska plattor är att fästa tesserae till basen med hjälp av murbruk och injekteringsbruk. De tesserae är något som du gör mosaik av, i detta fall, bitar av keramiska plattor. Vid läggning av tesserae till basen rätt sida upp, är denna direkta metod metoden för val. Du kan smör varje bit med lite murbruk eller annat bindemedel, och sedan fästa bit på basen enligt mönstret.

Den indirekta metoden för att återanvända keramiska plattor för att skapa en mosaik innebär att mosaiken upp och ned på en bit av självhäftande papper. Du lägger ut plattorna enligt mönstret, men de är alla nedåt. Bruket läggs sedan ut på basen. Genom att ta hörnen på självhäftande papper, du vänder mosaik över och på bruket. När det har torkat, lyfter du bort självhäftande papper. Detta fungerar bra när keramiska plattor är färgad på båda sidor.