ångbad kontra bastur

En favorit typ av själv bortskämd bland fitness entusiaster är en ångdusch bastu. Denna form av frisk avslappning bäst efter en lång dag att föryngra kroppen och lugna sinnet. Både ångdusch och bastu använder värme för att skapa sina avslappnande effekter, även om värme produceras på olika sätt av en ångdusch än en bastu. Använda ångdusch eller bastu är bra för kroppen på många sätt. Nedan är skillnaderna mellan ångdusch och bastu.

Den första skillnaden mellan en ångdusch och bastu är den typ av värme som används. En ånga systemet fungerar på våt värme. Våt värme för ångdusch framställs antingen från en generator eller genom att hälla vatten på heta stenar. Kroppen utsätts för den höga temperaturen på omkring 100 till 120 ° F och fuktigheten kommer att ge vika för svettning, vilket underlättar viktminskning. Gym och spa erbjuder ångbad utrustade med dofter för att ytterligare lätta på stämningen. Å andra sidan, fungerar bastun på torr värme. Bastu registrera låg luftfuktighet. Temperaturen i en bastu är 200 ° F F. I en dubbel-nivå bastu, är en lägre bänk nivå och en högre bänk nivå ingår. Temperaturen på den högre bänken är högre eftersom värme stiger.

Skillnaden mellan en ångdusch och bastu

Ångduschar är bra för personer med andningsproblem såsom astma och bronkit. Luftfuktigheten i ångbad lindrar andningsproblem. Värmen gör att kroppen att svettas mer, och därmed rengöra kroppen från gifter genom svettning. Fördelen med att bastun är i princip samma som den ångdusch, med undantag av att bastutemperaturen kan gå högre temperaturer än än den för ångrum.

Fördelarna med ångdusch och bastu

Eftersom ångbastu skapar våtutrymmen, kan det bli en grogrund för bakterier. Denna nackdel kan undvikas om området är väl underhållna. Bära särskilda trampdynorna när du är inne i ångbadet. Den fuktiga miljön i ett ångbad och bastu kan påverka individer som har aktiv tuberkulos eller akut artrit. Bastu framkalla inte så mycket svett, vilket innebär att du släpper färre gifter i en bastu.

Nackdelar med ångduschar och bastu

Valet mellan ångdusch och bastu kommer ner till personliga preferenser. Båda alternativen både låna avkoppling och andra hälsofördelar. Ångbastun är fördelaktigt för dem med andningsproblem. Oavsett vad du väljer, alltid duscha före och efter varje användning.

Personlig preferens Guide Vilken ska jag välja